tirsdag 21. september 2010

Brytebrød

Idag startet dagen med baking av brytebrød til lunchbesøk. Denne flotte oppskriften er fra Jamie oliver. Oppskriften legger jeg ut litt senere, for nå er vi sent ute til lekeplassen! Takk for alle flotte kommentarer på sist innlegg! Det varmer! Vi er med godt mot!








Oppskriften fra Jamie Olivers The Naked Chef - anbefales!!



500 g hvetemel
1 ts salt
3,5 dl lunkent vann
1 stor ts honning
50 g fersk gjær
Jeg hadde i to-tre ss olje for å få rundstykkene litt saftigere.

Rør honningen ut i vann, bland i gjær og rør dette jevnt. Elt alt sammen med mel og salt.

Hev til det dobbelte, ca 30 min. Elt ut deigen så du knar ut all luft igjen. Lag mange små boller og dander det i en springform. Pass på at du har litt luft mellom bollene, altså at formen er stor nok. Snitt hver bolle med en skarp kniv, for at deigen ikke skal "sprenges" når den hever, men "slappe mer av". Etterhev i ca 30 min. Pass forresten på at du har melete boller... Stekes i ca 20 min på 225 grader.
 
 

9 kommentarer:

krinkelkroken sa...

Håper dere får en fin dag, vet ikke hva som er skjedd, men ønsker dere alt godt...klem

opp ei trapp og inn ei dør! sa...

såg knallgodt ut!

Anita S Home and Wine sa...

Hei hei :)
dette så veldig godt ut -
skulle ønske det var meg som skulle på lunsj ;)
en god dag ønskes fra meg
hilsen anita s

Love Peace Pionies sa...

så helt digg ut!!
klem K

Lilliannes verden sa...

Så herligt! Guri, no fekk eg lyst på brytebrød.... Blei sikkert kjempedeiligt!

Siri sa...

Brytebrødet va heilt fantastisk- så takk for nytelsen! Å ikkje minst oppskriftå- den ska jammen bakas her i heimen og!:)

svimelaura sa...

Å jeg blir så imponert av folk som baker!!! Bare vent,skal bli sånn en dag jeg også:)

-Aina- sa...

Flott blogg du har. Har lagt deg til lista mi så jeg finner deg ijgen;)

Liker at du har en blanding av livet og interiør i bloggen din.

Bryte brødet så veldig deilig ut♥

Håper alt ordner seg for dere, og at livet vil by på en opptur.

ønsker deg en fin kveld

Kvinnse sa...

mmm... det så godt ut. Skal jeg teste ut!! :o)